obecnie
9° C
jutro
9° C
Czy w święto Wszystkich Świętych odwiedzisz groby swoich bliskich?


Ostatnio na forum

  • Jezioro Tarnobrzeskie
    533 wyświetleń
    1 odpowiedzi
  • Czego ludziom brakuje w Stalo…
    6300 wyświetleń
    10 odpowiedzi
  • Czym podróżujecie?
    2183 wyświetleń
    2 odpowiedzi
  • Jak przygotować auto do zimy?
    9939 wyświetleń
    1 odpowiedzi
  • Pytanie do właścicieli zwierz…
    696 wyświetleń
    1 odpowiedzi
  • Politechnika
    8800 wyświetleń
    3 odpowiedzi
  • Zdrowa żywność
    1202 wyświetleń
    1 odpowiedzi
Przejdź do forum

SUKCES NASZEJ UCZENNICY W KONKURSIE KULINARNYM !!!

21 marca 2016 16:38, autor: Geno
16 marca w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Tarnobrzegu odbyła się V edycja konkursu kulinarnego „Kreatywny Kucharz”, pod hasłem „Podkarpacki fusion”.Zadaniem uczestników konkursu było przygotowanie przystawki z wykorzystaniem sera podpuszczkowego oraz dania głównego na bazie polędwiczki wieprzowej z dodatkiem jabłka.
W kulinarnych zmaganiach wzięło udział 13 uczniów szkół gastronomicznych województwa podkarpackiego i świętokrzyskiego. W konkursie , oprócz przedstawicieli gospodarzy, uczestniczyli uczniowie ze szkół gastronomicznych z Rzeszowa, Kielc, Sandomierza, Krosna, Iwonicza Zdroju. W konkursie gastronomicznym wzięli udział również uczniowie naszej szkoły w składzie: Arkadiusz Kupiec –uczeń klasy IZk przygotowany pod kierunkiem p. Małgorzaty Maziarz oraz Joanna Wójtowicz - uczennica kl.III Tż - technik żywienia i usług gastronomicznych pod opieką p. Anny Wołoszczak.

Konkursowe dania oceniało jury, któremu przewodniczył Marek Łukasiewicz - właściciel firmy GASTRO TEAM oraz szef kuchni restauracji PATIO w Zamku Dzikowskim w Tarnobrzegu. Wraz z nim w jury zasiadali: Robert Pawlik - szef kuchni restauracji MAŁY RZYM w Sandomierzu zarazem przedstawiciel Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz szefowie kuchni restauracji z Mielca, Tarnobrzega.
Na podium stanęła uczennica naszej szkoły- Joanna Wójtowicz.
Laureatka III miejsca przygotowała:
-przystawkę: tartaletki ze szpinakiem, łososiem, serem pleśniowym i kurkami,
- danie główne: polędwiczkę w jabłkach z komosą ryżową.
GRATULUJEMY SUKCESU!!!


/Ekonomik
Komentarze czytelników (0)
Do tej zawartości nie ma jeszcze komentarzy.